2023. március 12., vasárnap

Hetünk

A munkahelyemen ember hiány van, miközben az egyetemre 3szor annyi ember/hét jön, mint általában.
(A covid alatt 4 embert elküldtek, mert lejárt a szerződésük. Közülünk most egy fiatal lány szülési szabin van, ketten meg short term-re mentek, két hónapot kivettek szabadságnak.. tavaly szeptemberben meghirdettek állást hozzánk, és most 3 hete kezdett is egy, azaz egy ember.. aki persze vkinek az ismerőse, nem a képességei miatt került hozzánk. Lassú és lusta, ez már most látszik rajta.) 
Úgyhogy tényleg fáradt vagyok, (ok, tudom: csak nyavalygok az elmúlt időszakban) el is terveztük, hogy a mostani hétvégén pihenni fogunk, végre nincs szülinapos, lehet lábat lógatni, netflixezni egész hétvégén.
Pénteken este Karit még elvittük R-ba, vezetni, este kicsit dumcsiztunk, kártyáztunk.. éjjel 3-kor arra ébredek, hogy Alan nyöszörög illetve kiment inni. Mikor visszajött, lett egyértelmű számomra, hogy tiszta láz, vacog, a hideg rázza.
Adtam neki gyógyszert, majd extra takarókat hoztam, meg a vizes palackját, hogy tudjon inni ágyban fekve is. Aztán, ahogy kezdett lemenni a láza, extra törcsit, mert csak úgy szakadt csóriról a víz. 
Reggelre jobban lett, nagyon gyenge, kicsit fulladt (ő ugye allergiás asztmás, de mióta itt élünk az ő tünetei szinte eltűntek, nincs olyan típusú allergén a levegőben, amitől befulladna. Csak a macskaszőr. Meg ha megbetegszik, rögtön nehezített lesz a légzése)
Napközben, ha kapott fájdalomcsillapítót, egész jól volt, ja, mert valamikor annyira meghúzta a vállát (gondolom abban a lázálomban), hogy nem tudja felemelni a bal karját.
A mostani éjszaka lázmentes volt, igaz adtam neki egy erősebb fájdalomcsillapítót a válla miatt. Nincs teljesen jól még.
Mivel Kari is, Eoin is itthon volt pénteken este, Eoin meg gyógyszerész, plusz a lakótársuk krónikus beteg, miattuk csinált covix tesztet is, negatív. 
Szóval láblógatunk, meg netflixezünk, de azért jobb lenne, ha Alan mindezt full egészségesen tenné. 
Az este úgy alakult végül, hogy kettesben maradtunk, így megnéztük a Luthert a netflixen. A sorozatot anno végignéztük, de szerintem annak is élvezetes lehet a film, akinek fogalma sincs arról, hogy ki is az a Luther.

Marcinak, Jancsinak ezen a héten volt a “reading week”, nincs egyetem, csak tanulás otthon. 
Marcinak a múlt pénteken volt egy díjátadója, az egyetemen megkapta a Trinity Entrance Exhibition Award-ját, a kiváló érettségi eredményéért. Nagyon büszkék vagyunk rá, igazán jól fog majd mutatni a cv-jében :)
Jancsinak meg befejeződött a projekt munka a laborban, így most gőzerővel írja a szakdolgozatát, amit jövő hétfőig kell, hogy leadjon. Közben volt egy ún poszter bemutatás, amin a labormunkáját és az ott elért eredményeket kellett bemutatnia különféle tudományos embernek. Azt mondta, hogy jól ment.

Tomiék szerda hajnalban elutaztak Gran Canariába, szerencséjükre aznap még csak hideg volt itt, de másnap, csütörtök hajnaltól szakadt a hó egészen péntek délutánig. (Azóta minden is elolvadt, 12 fok megint)
A gimiben nem volt aznap tanítás, több repülőjáratot töröltek, és még Kari vonata is több, mint egy órát késett.. 
Az idei tél első hava, mert decemberben itt csak baromi hideg volt, meg lefagyott minden is, de hó az nem esett.
Vettünk is egy adag tőzeget, csak, hogy bekandallózzunk.. az €5-s tőzeg konkrétan €10 lett, pár hónap alatt. Agyrém. Sűrűn nem fogunk kandallózni eztán, az tuti.



És ezek meg Marci képei, felmentek a haverjaival a hegyre:








És mindeközben odalent a Kanári-szigeteken..




1 megjegyzés:

Lazac írta...

Jaj, Alannek jobbulást kívánok! Tudom milyen car egy érzés ez, nekem senki nem hozott semmit, mert egyedül vacogtam itthon. :) Jó, hogy ott voltál vele és elláttad! ♥♥ A képek elképesztőek, Marciét már láttam hogy fent voltak a Devil's biten, de a kanáriai képek is nagyon melengetőek. :) Én is ilyentájt voltam Grand Canarián anno, hát imádtam minden egyes napsugarat, mert itthon vad hó volt még akkoriban. Javuljon ki Alan minél előbb, Te meg ne legyél beteg! Remélem majd sikerül pihenni is, azért az durva, ami a melóhelyeden is megy.