2022. június 8., szerda

A hosszú hétvégénk

 Mindannyian vártuk ezt a hosszú hétvégét, mert végre meleg, nyárinak ígérkezett, jöttek haza a nagyok is, plusz 2 év után először újra volt Metal Fest a városban, amit ilyenkor szoktak megrendezni… el is terveztük, hogy bbq-zunk majd a kertben, végre felállítjuk a tavaly vett árnyékolókat.
Csütörtök este Kari hazajött, mert pénteken nem dolgozott, és kitalálták Alannel, hogy tekernek egyet, mint régen, mikor itthon lakott.






El is mentek pénteken délelőtt egy 75 km-es körre, és mire hazaértek hullafáradtan,  látták, hogy Jancsi csak fekszik az ágyában, és iszonyatos fejfájásra panaszkodik.
Valahogy azt hitték, hogy migrénje van, adtak neki quarelint.
Én fél háromkor jöttem haza a munkából, mondták, hogy nézzek már rá én is..a gyerek csak feküdt és rázta a hideg, és a fejfájás nem enyhült, minden mozdulatra fájt. Lázas, durva fejfájás, émelygés… basszus, csak nem meningitis? Nyaka nem merev, de mittudomén, hogy milyen gyorsan alakulnak ki a klasszikus tünetek.. Az orvost hívjuk, persze covid teszt előbb, mert ugye lááááz.. 5-re kaptunk időpontot, de már 4 körül elindultunk, mert minden is fájt Jancsinak, plusz féltünk, hogy behány csórikám az autózástól.
megvizsgálta a doki, ő is a nyakát nézte rögtön, de szerencsére nem volt merev meg ilyenek.. azt mondta, hogy szerinte egy durva arcüreg/homloküreg-gyulladása van, adott antibiotikumot, meg beutalót a kórházba, ha a hétvégén nem javulna esetleg rosszabbodna.
Tiszta idegbetegek voltunk, Jancsit nem igen láttuk ilyen betegnek még.
Kari felajánlotta, hogy becuccol a szobájába és ott alszik, figyel rá. 2 nap volt, mire annyira jól lett, hogy le tudott jönni enni. Mostanra már sokkal jobban van, legközelebb csak a hétvégén kell dolgoznia, addigra szerintem teljesen jól lesz.

Szombaton volt a Metal Fest, és mindannyian elmentek rá (Jancsi kivételével persze), Beninek átjött a barátnője is, egészen késő estig jöttek-mentek. (Karszalagos, így akkor jöttek-mentek, amikor csak akartak)
Pl az esti magyar-angol meccsre hazajöttek, aztán visszamentek vmelyik együttes koncertjére.

A megjósolt meleg valahol máshol landolt, itt szeles, eső, hideg hétvége volt és  már az írek is panaszkodnak. Ocsmány idők vannak, rohadt depresszióssá teszi az embert.

Ma megkezdődött az érettségi: az angol “paper 1” volt ma, holnap az angol folytatása, aztán matek paper1 és föci, jövő héten matek folytatása, aztán ír paper1, német, ír folytatása, biosz, magyar, és kémia. 21.-én lesz Marcinak az utolsó vizsgája. Beni meg 28.-áig dolgozik a suliban, addig tart az érettségi. Aztán mindkettőnek vakáció, 29.-én mennek a Red Hot Chilli-re, ott alszanak Karinál, és majd csak másnap jönnek haza.

6 hét múlva pedig repülünk haza, brutális, ahogy rohan az idő..

2 megjegyzés:

Lazac írta...

Ajh, amikor egy gyerek beteg, mindegy hány éves, agyon aggódja magát az ember. :( Örülök, hogy Jancsi már jobban van, el tudom képzelni mit éltetek át. :( Kolinak volt egyszer meningitise, csórikámat roham mentő vitte Pécsre, talán 3 éves volt akkor. 3 napig volt intenzíven, nem tudtuk megmarad-e, na az is ilyen idegeskedés volt, mint amiről írtál. Felváltva voltunk vele bent a kórházban, éjszaka is, a szülei és én, mert Bogi akkor volt kisbaba, vele is lenni kellett itthon valakinek, plusz még dolgozott is Zéé, szóval átéreztem amit írtál nagyon is ♥♥ Klasz, hogy azért volt más is, Alanék képei is szenzációsak voltak, de a koncertes kép sem rosz Tomival és Karival. ♥ Marcinak egy kalappal, szorítok, hogy minden sikerüljön. ♥ Az időjárás it is pocsék, csak nincsen ennyire hűvös, de így meg olyan néha, mintha dunsztban ülnénk. :) Nagyon gyorsan rohannak a napok, tegnap Brigiék megkínáltak egy szeptemberi Barcelonával, szerintem holnap elkezdek rá csomagolni. :D:D:D:D

Verus írta...

Barceloooona… de jó! 💝💝(Méghogy majd üldögélsz otthon.. 😜) Majd mesélj, hogy mikor, hogyan..
köszi minden jó kívánságot!