2021. február 17., szerda

Mindennapok, sokadik felvonásban

A múlt heti Nagy Esemény az a csütörtökön leesett hó volt. Mínusz 5-7-8 fokok voltak meg orkán erejű szél, de akkor semmi havazás nem volt, aztán kb csütörtökön 5-7 órán át esett a hó, de közben meg valami meleg front is jött, így ahogy leesett, olvadt is. 
Úgyhogy a fiúk két óra között kimentek gyorsan hógolyózni, meg csak hülyéskedni, meg Larsot kifárasztani. Hóemberre nem futotta, lett egy hókutya, de én nem látom benne a kutyát. 😂









Mi is a havazásban mentünk el a szokásos park-sétánkra, szép volt nagyon, de sajnos tiszavirág életű volt, másnap nyoma sem volt a hónak.










Aztán a hétvégénk kb eltelt, semmi extra, Valentin-nap az nekem továbbra is idegen, de azért vettünk egy csomó csokit a srácoknak, hamár..
Hétfőn elmentünk a háziorvoshoz, megbeszélni, hogy mi legyen a pajzsmirigyemmel: tavaly kellett volna egy újabb ultrahang, de hátugye.. most elküldött egy levelet a kórháznak, hogy adjanak időpontot, kíváncsi leszek, hogy hány hónap múlva jutok el az uh-ra. Addig is 3 hónap múlva megint vérvétel.
A fiúknak ezen a héten mid-term van, nincs suli, de azért van egy csomó házijuk.
Jelenleg nagy tárgyalások vannak a tanár szakszervezet meg a minisztérium között, hogy mi legyen: az érettségizőkkel, a speciális igényű gyerekekkel..meg egyáltalán, mikor is nyissanak újra ki az iskolák. (Épp ma rebbentették fel a hírt, hogy lehet, hogy elmaradnak az idei Junior-Cert vizsgák, Beni mondjuk nem bánja, de ez ugye azt is jelenti, hogy az idei munkáik lesznek, amire majd kapja az értékelést.. nekünk mondjuk-ha ez így lesz- €200 több marad a zsebünkben.)
Mi elvagyunk, nekünk ez a helyzet teljesen megoldható, nem érzem, hogy bármelyik gyereknek kára lenne ebből a helyzetből. Ami nem jó, hogy nincs társaságuk, mmint fizikai, de ez akkor sem lenne, (elvileg) ha újra suliba járnának. 
Akinek hátránya lehet ebből az online oktatásból, az Jancsi, mert semmi labor gyakorlata nem lesz ebben a szemeszterben, de azt ígérték, hogy a következőben bepótolják. Amúgy megkapta a vizsga eredményeit, 2 first és 4 2.1 Ezek nagyon jó eredmények, örült neki. Hamarosan ki kell választania a szakirányt, a mikrobiológia lesz azt hiszem a befutó, remélem, hogy meg is kapja.
Kari tegnap végre megkapta az összes szükséges kártyát/belépőt/jelszót a munkahelyére, úgyhogy szemrevételezte az irodát, ahol dolgozni fog, na meg a labort is persze.
Jó hír, hogy a fix állás örömére ő is vett egy digitális zongorát magának, nagyon hiányzott neki az itthoni zongora. 
Tomival sincs semmi extra, Hannával sem, a disszertációján dolgozik már, meg persze ő továbbra is eljár dolgozni.

Kb ennyi izgi dolog történt velünk. 😅 Az időjárás nyomasztó, napokon át ömlött az eső, olyan belvizek vannak, hogy a szomszédos földeken tó lett és átköltöztek a parki tóból a hattyúk. 
Ha nagy ritkán kisüt a nap, akkor mint a bolondok, megyünk: futni (na nem én 😃), sétálni, bicajozni.




Update: Beni nagy örömére ma eltörölték az idei Junior Cert vizsgákat. 


2 megjegyzés:

Lazac írta...

De legalább volt hó! :) Kicsit olafos az a hókutya, de azért lehet szeretni. :):)
Neked drukkolok, hogy minél előbb legyen meg a pajzsmirigy vizsgálat. A fiúknak meg továbbra is kitartást kívánok. A nagyok ezek szerint jól boldogulnak és megállják a helyüket, ez szuper. ♥♥

Verus írta...

Legalább 😂 azt hiszem, hogy akkor ennyi volt a hóesés az idei téli szezonban.
Köszi, majd írom, ha lesz valami. Puszi!