2021. február 22., hétfő

Egy újabb hét kezdete

 Ez a Level 5 marad májusig. 
Még 10 urva hét.. és már 8 hete be vagyunk zárva. 

Komolyan.. ez az egész kilométer/távolság korlátozás csak itt és a briteknél van sztem egész Európában. Meg az, hogy nem találkozhat senki, senkivel, sehol.. 
még Hannáéknál is szabadtéren egy másik háztartásban élővel találkozhatsz. 
Mert persze mi igyekszünk kivenni a részünket a játszmából, és betartjuk a szabályokat. Nem megyünk sehová, nem találkozunk senkivel és így van az, hogy míg 2020-ban minden születésnapot meg tudtunk tartani normálisan, családban, most ebben az évben Marci, Jancsi, Tomi szülinapját úgy ünnepeljük meg, mint amilyeneket a járvány kezdetekor látott az ember Bergamoból..
Közben hurrá persze, mert március egytől visszamennek a babák az iskolaelőkészítőkbe, meg az érettségizők is suliba. A mieink talán a húsvéti szünet után mehetnek majd csak iskolába, de május végén vége is a tanévnek.
A college-unkba is hogy-hogy nem visszajön 200 tanuló egy hónap múlva 10 hétre.. de én nem találkozhatok egyik gyerekemmel sem, mert ugye, a szabályok.. ez a kétszáz ember az ország 200 pontjáról jön ide, majd minden hétvégén hazamennek és ugye kantinról beszélünk, nem lesz maszk senkin sem, mikor esznek, naponta 3szor.. Nem értem és nem értem.. minden más college képes az elméletet online leadni..
Talán június végén kinyithatnak az éttermek, szállodák.. most rendesen már azért is izgulni kell, hogy július végén elmehessünk West-Corkba. (Aki meg külföldre megy, nyomós ok nélkül azt az eddigi €500 helyett €2000-re tervezik majd megbüntetni, per kopf ) 
Ma tavaszias nap volt, de egyszerűen nem tudtam örülni neki, az tök jó, hogy Alan újra bringára tudott pattanni és ment 11 kört körbe-körbe, így lett meg a 65 km-e, de nekem valahogy most lett elegem. Sétálni sincs kedvem. 

Afaszkivan


1 megjegyzés:

Lazac írta...

Elhiszem, itt is marad a vészhelyzet 90 napig. Mi mehetünk egymáshoz is, meg az országon belül is mindenhova, csak este 8 és hajnali 5 között nem, továbbá 10 embernél több nem gyűlhet össze sehol. Nálunk a családban még szerencse, hogy van 2 14 év alatti, így pont betartjuk, de ha már anyám is jönne ( őt nem visszük most sehova ilyen családi összejövésekre) akkor pont létszám felett lennénk már. Csak mi vagyunk nyolcan és akkor még ott a húgom, Csongi és a barátnő...
Itt sincs nyitva semmi, se étterem, se kávézó, se mozi, semmi....és ez már itt is kezd sok lenni. Egyre több a zúgolódó hang, és lássuk be, nem tudom mi lenne, ha nem lenne korlátozás, mert így is állandóan emelkedőek a számok, és senki nem érti miért. Maszk van, távolság tartás van, korlátozások vannak és mégis...