2021. február 21., vasárnap

Marci 18 lett

 A majdnem-legkisebb is felnőtt lett ma, durván rohan az idő. 
Emlékszem, hogy amikor született, erre a napra voltam vele kiírva, november óta soha el nem olvadó havak voltak mindenütt, és ahogy mentünk be a kórházba, az utcán, az út mentén méteres hókupacok voltak, ettől olyan meseszerű volt az egész.
Ha lehet olyat mondani, hogy tökéletes gyerek, akkor Marcira nyugodtan mondhatnánk. Mindig nyugodt volt, kisbabaként is, most is. 
Most sem könnyű őt kibillenteni a maga kis nyugalmából, és ezt az összezártságot is vele a legkönnyebb elviselni. 






Mivel esélytelen volt, hogy a szülinapját együtt töltsük, ahogyan szoktuk, úgyhogy a videochaten keresztül látta Kari és Tomi, ahogyan megkapja az ajándékát. Hannával este beszéltünk. Egy nappal előre hoztuk az ünneplést, mert végiggondoltuk, hogy ha vasárnap délután kapja csak meg a gitárt, alig fog tudni rajta játszani, mert hétfőtő suli és amióta online oktatás van, annyi leckét kapnak, hogy sokszor késő estig tanulnak.
Az, hogy ez esetleg nem jó ómen (mmint az előre ünneplés), konkrétan tökre nem érdekel, nem hiszek benne és rajtunk kívül senki sem tudja, hogy mikor született a gyerek. 

Nem így terveztük, hogy megünnepeljük, mert szoktam venni lufikat, meg mindenféle extra díszt, de ezek most nem szükséges terméknek számítanak, így nem lehet kapni, csak online, abból meg már a hócipőnk tele van, hogy azt hiszi az ember, hogy innen rendel, de minden a nagytesótól jön, ahol ugye brexit van, emiatt késnek a szállítmányok. 
Számgyertyát kaptunk a helyi sparban, mert már az sem mindenhol kapható, röhej. Meg csomagolópapír sincs.. 

Csokoládé tortát kért, fehércsokis-málnás mousse-szal. Alan csinált egy extra adag tiramisut is, mert Jancsi nem eszik meg semmit, ami epres/málnás. És hát szegény gyerek nehogymá ne egyen semmit. 

Marci nagyon-nagyon örült a gitárnak. Ez egy ESP márkájú, kobalt kék gitár. Ultraszép a színe, ha bizonyos szögből nézem, még akár tengerzöldnek is látszik. 
Este biliárdoztunk, meg koccintottunk mindannyian pezsgővel, vettünk isteni asti spumante-t, azzal.





Hát nem 😍?

















2 megjegyzés:

Lazac írta...

De szép is volt az ünnepetek! Itt szipogok. ♥♥♥
Itt is Isten éltesse Marcit meg a szüleit is! Legyen öröme ebben a csodaszép hangszerben! ♥♥

Verus írta...

Köszi Lazac, hát nagyon nem a megszokott volt, de igyekeztünk megtenni mindent, hogy igazán ünnepi hangulata legyen a napnak.
Két hét múlva újrázunk, Jancsi lesz 20, majd Tomi 26, de ott majd mi nézünk a sarokból..
Jaj, nagyon élvezi a gitárját, (Alan mondta is nekem, hogy neki sosem volt ilyen szép, új, minőségi gitárja, persze, hogy élvezi a gyerek ezt a hangszert) köszipuszi!