2020. augusztus 4., kedd

Staycation -part 8 - Bank Holiday

Több posztban fogom leírni, túl sok az élmény és a fotók..
Ezt a hétvégét kaptam a családtól a szülinapomra.







Co. Fermanagh-ba volt szállásunk, 5 km-re az ír határtól, úgyhogy lényegében külföldön is voltunk idén. 😜
De gyakorlatilag nincs határ, csak Karen (a kocsi) szólt mindig, hogy akkor átléptük a határt. 
Fantasztikus három napunk volt, kimaxoltuk, ahogy kell. A ház, amit Alan talált az airbnb-n ultraklassz volt. Saját vízesés is volt a kertben, erre nézett a hálószobánk ablaka. A host nagyon kitett magaért, befűtött, a kandallót bekészítette, a kerti bbq-t is, amit sajnos nem tudtunk kihasználni, nagyon változékony volt az idő. 










 Az első nap, még a check in előtt, a szállás melletti Boa Island-re mentünk el, Alan bakancslistáján szerepelt egy kelta szobor, ami pont ezen a szigeten van, egy temetőben. Furcsa, hogy nem csináltak nagy látványosságot ebből, pedig 2000 éves és igen ritka. Alig találni meg, tehénszaros úton kell odazötyögni és semmi állag megőrzés nincsen, a dudvában ott van, pár modernebb kori sír mellett.





Miután elfoglaltuk a szállást, ettünk-ittunk, a terv az volt, hogy Donegal megyébe megyünk strandolni. Alighogy leparkoltunk, felhőszakadás.. a fiúk a wetsuit-ban könnyen elmentek megmártózni, nekünk annyira nem volt nagy buli.. ez a Bundoran-i strand, éppen dagály van, a környék szép és a strand is. 







Mivel az eső nem akart elállni, hazamentünk szülinapozni: Kari meg Alan Rafaello tortát készítettek nekem, az alapokat még itthon, de ott állította össze Alan. Én Benivel poénból elkezdtem bingózni, de annyira tetszett mindenkinek, hogy végül lefekvésig bingózott az egész család. 😊 (és a következő este folytattuk tovább... )











2 megjegyzés:

Lazac írta...

Ó a képeket látva a FB-n már tudom micsoda gyönyörűséges helyeken jártatok, de így leírva sokkal jobb lesz! Már várom a többi részt! :) A tortád durván jól néz ki ám! :)

Verus írta...

Köszi Lazac! És milyen finom volt a torta! 😋😋