Sütőt előmelegíteni 170-180 fokra.
A piskótához:
- 50 gramm dió
- 225 gramm caster sugar -dió és cukor aprítóban összekeverni, míg egy diós-cukros port nem kapok
- 225 gramm puha vaj
- 200 gramm sima liszt
- 4 teáskanál instant kávépor, pár kiskanálnyi forró vízzel elkeverve
- 2½ teáskanál sütőpor
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- 4 tojás
- 1 - 2 evőkanál tej
- Ezt mind összekeverni, míg egy könnyű, habos tésztát nem kapok..
- 30-40 perc sütés, tűpróbával ellenőrizni.
- A krémhez:
- 200 g lágy, sótlan vaj
- 400 g porcukor
- 3-4 teáskanál instant kávépor, vízzel kikeverve.
- Ebből egy finom, lágy kávés krémet keverek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése