2013. december 10., kedd

Mikulás, a Fogtündér meg a fa

A decemberünk igen sűrűn indult: voltunk baba-köszöntő buliban, voltak ittalvós vendégeink, Alan szülinapját is megünnepeltük, ahogy köll..torta, lufi,  a fiúktól még egy lego-gitárt is kapott, állvánnyal. :D Öröm és bódóttá' a köbön.



Menetrendszerint megérkezett a Mikulás is. 5.-én este nagyon-nagyon nehezen aludt el Beni, így konkrétan alig láttunk ki a fejünkből, mikor elkezdtük az előkészületeket..
A legkisebbünk kitett répát a szarvasoknak, meg kekszet a jó Öregnek, és persze írtak levelet is.
Így míg én a leveleket válaszoltam meg, addig Alan porciózott, majd együtt elrágtuk, jó csámcsogósan a kekszet, hogy sok morzsát hagyjon, illetve a répát extra nagy lyukú reszelőn széttrancsíroztam az előszobában..(hatásos volt, mert Beni kiszúrta, hogy milyen koszt csináltak a szarvasok :) ) Kis hamut is szétszórtunk, lubickolt a gyermeki énünk. :D






Hannus lovagja is hazatért Madridból, így a Legnagyobb ismét dublin-i lakos lett.. nagyon sokat tanul most, mert bár nincsenek vizsgáik most, de szeretne jövőre scholarship-et kapni, amihez extra vizsgákat kell letennie január 4./5. és 6.-án.

A fogtündér ebben a hónapban letáborozott a házunkban..ui a kissrácok kitalálták, hogy összegyűjtenek pénzt egy LEGO DeLorean-re. Odáig fajult a nagy foghullatás, hogy Marci minap az épphogy mozgó fogát is kikapta, Beni meg 2 fogát is kihúzta, holott ő meg iszonyodik a vértől.. a lényeg, hogy összejött nekik a lé, és megvették közösen a Delorean-t. 





A karácsonyfát is felállítottuk, a díszítéshez a fiúk szabadkezet kaptak, és Kari volt az idei csillagfeltevő. 
Képesek voltak vita nélkül együtt dolgozni. :)
Az előszobát Jancsi és én csináltuk meg, a konyhát pedig Beni és én. Marci meg a kandallót kapta extrának.



Juca és Szilvi :)



Elkapott a krank is minket: Hanna, Tomi, Kari, Beni átestek már, most Alan kripli kicsit, nincs hangja szegénynek, és a torka fáj rettentően.
Az időjárás is kedvez ezeknek a vírusoknak, 10 fok körül van, és mínuszok hetek óta nem voltak.


1 megjegyzés:

verbena írta...

Persze, hogy bírja. :) egy óra húsz perces vonatozásról beszélünk...nagyobb országban vaároson belül is többet utazna.. :)