2013. december 14., szombat

A világ legboldogabb játékmacija

Beninek a játékmackójáról van szó, akinek nagyon jó dolga van, Beni is nagyon szereti, és persze mi is. A hétévések igazi, ártatlan jóindulatával tud szeretni, így az is természetes, hogy közölte tegnap, hogy Bernard-nak holnap lesz a születésnapja. Pont. Hozzátartozik a történethez, hogy Bernardnak van rendes neve is: Bernard Patrick O'Brian. Hogy Beni honnan alkotta meg, azt mondjuk nem nehéz kigondolni :)

Olyan nagy meggyőződéssel közölte a tényt, mmint hogy Bernardnak szülinapja van, hogy meg is ígértem legott, hogy akkor csinálunk neki tortát is. Miért pont citrom? Néhány hete (vagy hónapja?) Beni közölte, hogy Bernard kövér, és holnaptól fogyóznia kell, úgyhogy kizárólag citromot fog enni :) Nos, ezért lett neki citromtortája. Gyertyával természetesen, és családilag elénekeltük neki a "Boldog szülinapot" című dalt is.

Beni imádnivaló kisgyerek. Annyira lelkes, annyira őszinte, annyira tiszta. Nála látom, érzem kristálytisztán mi is az, amit gyermeki ártatlanságnak hívnak. Leírom mire gondolok: Az iskolában az a szokás, hogy a gyerekek kis kártyákat adnak egymásnak Karácsony alkalmából. Mindenki mindenkinek. Beni teljesen lelkesen csinálja, írja, rajzolja, csomagolja, masnit köt rá, mittudomén. Nos, történt egy elég szomorú esemény nemrég. Beni egyik osztálytársának a kisöccse, aki nagyon beteg volt, meghalt. "BabyJake"-ről mindenki tudott a kis városunkban, gyűjtéseket is rendeztek neki, meg közös imák is voltak. Afféle jó keresztény közösség módra...namost Beni ennek a kisfiúnak a kártyájára ezt írta: "I hope babyJake will have a good day in the heaven"....Persze megkértük, hogy írjon egy másik kártyát, mert ezt így azért ne....

De engem nagyon megragadott, maga az egész, ahogyan ez megtörtént. Csak a kisgyerekek tudnak ilyen ártatlanul, ilyen naívan mondani/írni/érezni ilyen komoly, súlyos dolgokat. Beni a legkisebb gyerekünk, és nekem nagyon tetszik az, ahogy játékosan belemegyünk az ilyen "babás" játékaiba. Látom, látjuk, hogy ő is élvezi....valamiféle együtt-játszás az egész....azt hiszem ettől család egy család igazán.






2 megjegyzés:

Mandula írta...

Boldog szülinapot a családotok 9. tagjának :-D
Ez egy annyira édes történet és Ti olyan jó fejek vagytok, hogy minderre időt, energiát, szeretetet nem sajnálva összehozzátok és benne vagytok mindannyian. Azt gondolom ettől lesz egy gyermek igazán egészséges-empatikus lelkületű boldog felnőtt! Példáink vagytok!

Alan Z. Why írta...

Kedves Mandula,

Köszönöm, köszönjük szépen! :)