2013. március 27., szerda

Kerry-túra

Na szóval.. Tőlünk Északra és Keletre napok óta havazik, kirándulás szóba sem jöhetett arrafelé. Mert OK szeretjük a havat, meg van szánkónk is, de az épp meggyógyult gyerekkel inkább a friss levegő vonz, mint az, hogy totál szétázzanak egy egyórás szánkózásban.. magunkról meg nem is beszélve.
Még egy vagy két hete felmerült, hogy ezen a héten megnézhetnénk a régóta tervben lévő Mizen-Head-et.. de most inkább egy Ring of Kerry mellett döntöttünk, mert  ugyan autóstúra, de kiszállunk, sétálunk, majd vissza a meleg kocsiba... és így tovább.
Megnéztük az előrejelzést és hétfőre-keddre jósoltak száraz időt arra a vidékre..
Kedden elindultunk, majd Killarney után kitaláltuk, hogy menjünk el a Gap of Dunloe felé.. így tettünk.. Végigjártuk, amit lehetett, ott töltöttünk kb 2-3 órát, ettünk-ittunk, továbbmentünk.. ekkor sem a már ismert úton mentünk, hanem kitaláltuk, hogy menjünk másfele. YOLO.
Így felfedeztünk egy újabb csodálatos hágót a - most felgyűröm az ingujjamat...- a MacGillycuddy's Reeks hegyei közt.. a Bellaghbeama Gap-et, és hihetetlen tájakon jártunk.
Sajnos még téli színek vannak, minden fakó és barnás volt, de terveink közt van nyáron is visszamenni.
Jó kis nap volt, Jancsinak a köhögésére az ottani levegő igazán gyógyír volt.




























2 megjegyzés:

Orsi írta...

Szép nagyon a táj...de jó nektek :)

verbena írta...

Orsi, felig ismeretlen volt nekunk is a taj. azota mar a google-earth-on is rakerestunk, h merre is jartunk pontosan, es radobbentunk, h mennyi elrejtett szepseg van arrafele meg..amit persze muszaj lesz majd latnunk.

Lazac, az nekem is a kedvencem volt. :)