2012. szeptember 26., szerda

e-book

Már tavaly is elő-előfordult, hogy a gimiben ipad-ekkel járnak suliba a gyerekek, de idén már majd minden 2.-nak van vmilyen táblagépe. 
Ugyanis minden tankönyv elérhető e-bookként. Az ára majdnem ugyanannyi, mint a nyomtatottnak, mellé a workbook-okat 5 euróért megkaphatja az ember. 
Nálunk ugyan még a hagyományos könyvekkel jár Kari és Tomi suliba, és idén elvileg már csak egy-egy könyv kellett nekik, de miután ma kaptam egy emailt az egyik könyvescégtől -akiktől Tomi egyetlen egy hiányzó könyvét akartuk volna megvenni, amiben sajnálattal közlik, hogy megpróbálták beszerezni a matekkönyvet, de a kiadó nem nyomtatja ki többé... nos ezekután eléggé valószínű, hogy 2 év múlva, mire Jancsi is gimis lesz, szinte nem is lesz nyomatott könyv kapható.
Az ötlet remek amúgy, lévén 3 évre szólnak a könyvek, amiknek egy-egy darabja akár 2 és fél kilós is lehet, viszont nagyon okosan kell majd a rendelést csinálni, merthogy ahány kiadó annyiféle könyv.. és az e-bookot szerintem elég nehézkes lehet becserélni.
Ez persze odébb van még, most viszont ki kell találni, h mi legyen Tomi matekkönyvével.. használtan sem találtunk sehol, és ipad-et sem fog most kapni. (bár az utóbbit sztem nem bánná.. :D :D )


2 megjegyzés:

Szunyo írta...

Tudom nem jogtiszta, de fénymásolni? (Átmenetileg csak annyit, ami épp aktuálisan kell, amíg nem lesz valahol használtan.) Hehe... milyen kapós egy matekkönyv. ;)

verbena írta...

Vcs, nem. :D

Béé, na igen...

Juca, most ezt csinálja, de amúgy keressük még, azért közel 400 oldalt elég vicces lenne másolgatni.. persze, hogy kapós lett, tavaly óta extra 25 pontot kap az, aki átmegy az emelt szintű matekon..LOL