2012. szeptember 18., kedd

7vége

Igen mozgalmas hétvégén vagyunk túl.
Szombatra volt betervezve az, hogy elmegyünk mindahányan csak vagyunk :) Hannus új lakásába, kimegyünk az ikeába, megvesszük neki, ami kell a szobájába.
Így is lett, csakhogy menet közben kiderült, hogy vasárnap sem dolgozik, és Damo sincs a városban, ő meg egyedül lenne.. hát persze hogy hazafelé kitaláltuk, hogy na nehogymááá így legyen, menjünk vissza másnap is, és csináljunk együtt valamit.
Elmentünk, felvettük Hannust, találtunk egy viszonylag olcsó belvárosi parkolót: letettük a kocsit, és nyakunkba vettük a várost.
Voltunk cukorkaboltban, ahol Buddynak kellett vennünk gintonikos csokit, nekem pattogós cukrot és kávés karamellát, a gyerekeknek Willy Wonka csokikat, bazi nagy nyalókát, meg kimért drazsékat..
Beültünk a BadAss-be, a kiszolgálás elég gáz volt, de a Temple Bar áraihoz képest a számlánk nem volt durva.
Aztán bementünk a Trinityre, körbejáruk a campust, meg bementünk a science kiállításra, ahol marha jópofa kísérleteket mutattak be az egyetemen tanulók meg az ott dolgozó tudósok. Mindannyiunk nagy kedvence az az anyag volt, amit ha hirtelen megütöttünk kemény volt, mint a kő, ha pedig csak rátettük a kezünket olyan volt, mint egy gumiszerű mocsár, amibe belesüllyedünk szép lassan. Ha lassan húztuk nyúlt, ha hirtelen, akkor tört.. ha pedig golyót formáztak belőle a gyerekek, akkor durván pattogott. De az az aluminium-silicon lapka is érdekes volt, amit Beni a keze melegével átmelegített, majd a fickó elvágott vele egy nagyobb jégkockát.
Ezután pedig a Nemzeti Múzeumba mentünk és végignéztük az állandó kiállítást. A viking-kor volt persze a legizgalmasabb az apróbbaknak, meg a csontvázak. A mocsári múmiákat nem teszem fel, nekem nagyon .. nagyon. 
Priceless volt, végre mind a nyolcan, egy egész hétvégén.. :))))


























2 megjegyzés:

malyvacsiga írta...

Ez az anyag az, amit itthon gyurmalinnak hívnak, nem?
http://www.gyurmalin.hu/

verbena írta...

Szilvi, megnéztem, és sztem ez lesz az :) :D
Nagyon vigyáztak rá amúgy, h el ne vigyen belőle senki, egy picikét se. :D