2011. december 16., péntek

Más fények

Amikor elkezdtük a külföldi életünket, minden nagyon nehéz volt. És nemcsak azért volt nehéz, mert nehézségeink voltak. Úgy értem, az ember tele volt bizonytalansággal, és nem volt más semmi és senki, csak a hitünk önmagunkban. Ez volt az, ami erőt adott. Ma, innen visszatekintve sokszor tűnik elképzelhetetlennek az, amit végigcsináltunk. Úgy is fogalmazhatnék, hogy a mai eszemmel, a mai énemmel nem hiszem, hogy lenne elég erőm és merszem belevágni az egészbe.

Nyilván változunk folyamatosan, továbbá a körülményeink is befolyásolják a gondolatainkat. Persze. De ma már sokkal könnyebb. Na nem azért, mert kevesebb a nehézség. Mert inkább több a kézzelfogható gond, és nehezebb a helyzet, mint például 2-3 évvel ezelőtt volt.
Csakhogy van egy óriási különbség: Ma van honnan és hova nézni. Pontosabban fogalmazva mást látok most innen, mint amit láthattam anno innen. Mások a fények, más a megvilágítás. Látom, mi az, ahova eljutottunk, látom, érzem, és meg is élem az életünket. Az életünket, amit manapság sokkal inkább jellemez a tudatos tervezés és az egyensúly, mint a taktikázás, a félelem, a soha véget nem érő küszködés, és a fénytelen végű alagút feeling.

Tudom, válság van. Érezzük mi is. Konkrétan nehezebb az élet, konkrétan kevesebb a pénz, amit be kell osztani. Mégis én most más világításból tudom nézni a pillanatnyi helyzetünket, és kövezzenek meg érte, de tetszik amit látok. Olyan értékeket látok magunkban, amik ugyan nem annyira látványosak, mint például egy menő verda, vagy egy high-end cucc, viszont bennünk vannak. Magunkban...belül. És biztos vagyok benne, hogy ez az igazi.


1 megjegyzés:

bééé írta...

Csatlakozom: EZ AZ IGAZI! :)