2011. december 31., szombat

Évértékelés

Talán elmondható, hogy lassan ez is tradícióvá válik...itt a blogon. Az év utolsó napján az ember számot vet, mire jutott, mit hozott az adott év....és mit vitt el. Mókás néha újraolvasni ezeket a bejegyzéseket, de most nem olvastam vissza, mert nem nagyon van rá idő :)

Verbéna dologzik, és nagyon sok minden dolog maradt ránk, amit természetesen boldog örömmel és megfelelő lelkesedéssel mívelünk, de azért úgy nem könnyű ám, hogy "komoly" élet- és konyhatapasztalattal rendelkező kamaszok állnak az ember rendelkezésére. Mire is gondolok...? Példa: A "- verj fel két tojás légyszíves!" utasításra előbb hosszan és értetlenül néz, majd kis gondolkodás után felüt két tojás egy tálkába, és büszkén elém tolja...Valószínűleg a nézésemben lehetett valami, mert kis hezitálás után megérkezett a bátortalan, ámde akkurátus kérdés: "-...Őöö...össze is keverjem.?? "

Szóval visszakanyarodva az életünk tengerére....a 2011-es év ha lehet ilyet mondani, gyorsabban szaladt el, mint az eddigiek. Alapvetően azt hiszem rajtunk kívül most nem sok minden más változott meg. Az életünk nagyon hasonlóan folyt tovább, mint addig, viszont mi magunk változtunk. Külsőleg is, és belsőleg is. Külsőleg bizonyos, hogy pozitív irányba, remélem belsőleg is. Utóbbi rész meglehetősen szubjektív...

Talán ez volt az utolsó olyan karácsonyunk, amikor teljes egészében együtt van a család, hiszen jövő ősszel a tervek szerint Hannus felköltözik Dublinba, és elkezdi az önálló, egyetemi életét. Izgalmas nagyon. Szurkolunk Neki ebben, és minden támogatást megadunk Neki ehhez, amire képesek vagyunk. És a szokásosnak mondható módon igyekszünk ebben is csupa pozitívumot látni, hiszen az élet rendje mi más, ha nem ez. Viszont ez a tény teszi különösen jelentőssé az idei évet és az idei Karácsonyt. Ami egyébként átlagon felül sikerült, elmondhatom.

Újévi fogadalom....? Nincs. Nem kell. Azt hiszem, fogadalmak nélkül is boldogulunk. Az biztos, hogy az elkövetkezendő év nem lesz könnyebb, mint az előző volt. De tudom, hogy jók vagyunk Verbénával, és hozzuk majd mindazt, amit elvárunk magunktól és egymástól. Nagyjából úgy, ahogy eddig is tettük.

Azt kívánom, hogy a 2012-es év mindenki számára hozza meg azt, amit vár tőle. Legalább annyit, de ha lehet, többet is.

Nincsenek megjegyzések: