2011. május 17., kedd

életjel

3 hete nem írtunk, komoly baj nincs.
Jól vagyunk, élünk, dolgozunk, iskolába járunk, jövünk-megyünk, szervezkedünk.

Persze ezer-egy dolog történt, amit már nincs is értelme leírni.
De magam miatt, ha egyszer újra idetalálok, és ez újra elolvasom, jusson eszembe, h miért is nem volt időm/időnk írni:
- a lányok "barátai"
- Beni-fül-orvos
- edzések-versenyek
- éjszakázás
- t. c.
- laguna
- autók -mitsu
- szeptember

Tegnap Jancsi hazaállított, h tetű van az osztályban, átnéztem, serkét találtam benne :OOOO Persze mindent kimostam, vettünk vmi gusztustalan olajos szert, 3szori hajmosás után is úgy nézett ki, mint akit megforgattak egy serpenyőben. :S
A többiek, mi, teljesen okésok voltunk, kellene valami samponfélét venni, ami megelőző kezelésként használható.. a kicsik június végéig járnak suliba... sztem lesz, aki nem képes kiirtani a tetveket. (jáááájjj)

És megkaptuk a fülészeti behívót: OKTÓBER 10.-ére. Nesze neked rosszul halló gyerek, akinek első körben fül kimosást javasolnak. 5 hónapig várjunk erre a komoly beavatkozásra. (sajnos sanszos, h az orrmandulája is közrejátszhat a rosszul hallásában, de ettől függetlenül elég röhej, h egy 4 és fél éves gyereknek ennyit kell várnia.)


3 megjegyzés:

malyvacsiga írta...

Ha beledumálhatok, mint a téma jó ismerője: felejtsétek el a gusztustalan olajos cuccokat, semmi nem irtja ki a tetűt, max. olyasmi, amit nem kennél a gyerekre. Nekünk EGYETLEN megoldás jött be: fésülni, fésülni, fésülni (tetűfésűvel vagy állatoknak való bolhafésűvel). Nagyon jó, ha az első pár alkalommal hajkondicionálóval bekenitek a haját, könnyebb fésülni, és a serkék/dögök is jobban fennakadnak a fésűn. Kb. kér hétig kell kitartóan fésülni, először naponta, később kétnaponta. A serke azt jeleni, hogy az egy állat lerakta oda, azaz elidőzött a fején már.
(Bocs, ha ezt miond tudtátok, csak olyan gyakran hallom, hogy "szerencsére csak serke volt a gyerekben", stb.)
Azért a barátnős is érdekelne....

verbena írta...

OK, köszi Szilvi. Sajnos tudom, h a serke az azt jelenti, h "vki" már járt ott, ezért is mostam ki, amit csak lehetett, és tettem el az olyan alvós cuccokat, amiket nem tudok kimosni.
Tetűfésűt beszereztünk, volt ehhez az olajos izéhez, szóval tanács megfogadva: fésülünk, ha kő', ha nem. :)

A barátnős.. hosszú. De vmikor majd elmesélem.

ZJA írta...

4 éves nem-jól-hallásáról, orrmanduláról meg Cory tudna sokat mesélni... megerősítve, hogy itt nem 4-5 hónap rengeteg, hanem 4-5 hét is az lenne :(Amit most nem hall, azt majd be kell hoznia vmikor.) Nem tudom, kint van e az itthonihoz hasonló logopédiai ellátás (sanszos, hogy nincs).