2010. február 24., szerda

1 hónap net nélkül

Durván egy hónapja nincs internet. Azt hittem, jobban meg fog viselni engem, minket ez a dolog, de közben meg mégsem viselt meg annyira. Igaz, voltak/vannak olyan dolgok, amikhez feltétlenül szükség van rá, hiszen a rentet is online fizetjük ennél az új tulajnál már szerencsére, de ezeket el tudtuk/tudjuk intézni itt-ott, barátoknál, ismerősöknél, ahova odapofátlankodtunk netezni. Sajnos freewifi sincs a közelben …Ha megviselt, akkor kizárólag azért, mert hiányában voltam azoknak a kedves embereknek, akikkel az internet segítségével tartom a kapcsolatot, és akiket nagyon szeretek.

De mi is történt ez alatt az egy hónap alatt velünk?

Először is ez a ház bőven adott tennivalót. Sok szoba, nagy helyek, és végre normális szekrények. Mit mondjak, nem volt rossz megszokni a szuper kényelmes ágyakat, a luxusszínvonalú és nagyságú ülőgarnitúrát. Végre a helyünkön érezzük magunkat, azt hiszem innen nem vágyódunk máshová. Ennél szebb, tágasabb házat nem szeretnénk. A villanyszámla ugyan még nem jött, de a fűtés nagyjából annyi, mint az előző helyen volt, a 3 plusz szoba dacára. Az emeletes ágy még, ami hibádzik, de úgy tűnik, némi baráti közbenjárással ez is megoldódik a jövő héten. Szóval kerek a világ. Annál is inkább, mert autóügyben is előrelépés történt, megvettük a második kocsinkat, ami de facto az enyém lett. Egy Nissan Maxima QX 2.0 V6 24 szelepes ragadozó személyében. Nem fiatal, de nagyon jó állapotban van. Idén tölti a tízet. Automata váltós, digitklímás, ABS-es, rendkívül kényelmes példány. Reméljük beváltja a hozzáfűzött reményeket, és derekasan helytáll kis családunk szolgálatában : D. Szóval most már tudunk újra együtt mozdulni, és kényelmesen, kompromisszumok nélkül elférni/utazni/kirándulni. Már nagyon vártuk, hogy ez a probléma megoldódjon.

Srácok.

Benedek szobatiszta lett, már éjjel sem viseli a pelust. Továbbra is cukorfalat és rosszcsont egy személyben. Bearanyozza az életünket :D:D:D

Marci rettentő mód élvezi a tanulást, lassan az összes kis- és nagybetű írott verzióját elsajátítja. Az angolt egyenlőre szabályok nélkül tanítom Neki, panelmódszerrel, és szavakra, kifejezésekre helyezve a hangsúlyt. Ügyes.

Jancsi most veszi az algebra alapjait, ebben én nagy örömmel vetem bele magam, hiszen az algebra volt mindig is a kedvencem a matek témaköreiből. ( Nem úgy szegény Karinál, aki épp túl van a kombinatorika szörnyűségén). Vele már komolyabban angolozok, merem venni az alap igeidőket, és az egyszerűbb szerkezeteket…birtokos szerkezet, melléknévfokozás, megszámlálható és megszámlálhatatlan főnevek, stb. Határozói mellékmondatok, gerund, és Causative még várat magára, egyelőre az alapok elsajátítása a legfontosabb, na és persze a szavak. Sokat gördeszkázik, legózik, és gépezni is szeret (naná)

Kari ha már az angolnál tartok, akkor gyakorlatilag kész van. Úgy értem, készen áll, hogy beeresszük Őt a suliba. Kiválóan ismeri és alkalmazza az összes igeidőt ( pár napja Future Perfect Tense-ben simán lealázta a nagyobb tesóit). Most végez a Toldival, az én egyik nagy kedvencemmel. Halad a magyar történelemmel is, ami fontos, hiszen itt egész más jellegű – értelemszerűen- a történelemoktatás, mint otthon. Meg is beszéltük Verbénával, hogy az irodalom, történelem, és nyelvtankönyveket akkor is be fogjuk szerezni majd, ha már ide jár. Olvasgassa csak szépen el az összes gyerek. Imád görkorizni, és nagyon kis precízen „menedzseli” a kis saját dolgait. Az Ő szobájában mindig patika rend van, és minden kispárna a helyén van, a megfelelő pozícióba belőve. Cuki nagyon.

Tomi sorozatosan írja a vizsgákat mostanság, és nagyon meg vagyunk elégedve Vele, hiszen kiváló eredményekkel kényeztet bennünket. Teljesen beilleszkedett, van ír, lengyel, és egy színes bőrű haverja is, aki nem tudom hova valósi…És évek óta húzódó félmegoldások után most végre van egy időpontunk április elejére, hogy a kilenc éves korában letört első fogára koronát rakjanak. Hurrá. Szegény kisfiam mennyit szenvedett ezzel az egésszel. Talán most végre hosszú távú, és esztétikailag is kielégítő megoldás születik majd. Ettől eltekintve, pontosabban mindemellett minden rendben van Vele.

Hannus továbbra is együtt van az ír barátjával, aki továbbra is nagyon illemtudó, visszafogott, szerény, és udvarias. Már megtanult snapszerezni, illetőleg tökéletesen mondja, hogy két nomád tacskó van a bokron túl. (Kate no mad touch cow one a bock Ron tool). Iskolai eredményei nem nagyon vannak, hiszen érdemben nem tanulnak semmit sem :D Ugye ez a pihenőév…viszont nagyon jól érzi magát, és Tomival együtt folyamatosan karattyolnak angolul. Halad szépen a zongorával is, egyre újabb darabokat gyakorol ki, nagyon szépen játszik.

2010 február 14

Nincsenek megjegyzések: