2023. november 19., vasárnap

Volt itt minden :)

 A héten kezdett Jancsi az új, igazi munkahelyén. Azért igazi, mert ide már, mint diplomás mikrobiológust vették fel és meg kell, hogy mondjam, nagyon jó kis kezdő fizetéssel. (Ez ugyanaz a cég, ahol Kari is dolgozik, egy klinikai kutatásokat menedzselő szervezet.) Jelenleg heti egyszer kell csak bejárnia a dublini irodába, és ez majd valamikor heti 3-ra nő. 
Igenám, de hétfő hajnalra érte el Írországot a Debi nevű vihar, és eleinte csak nagyon erős szelet jósoltak, de vasárnap késő délután módosították, hogy akkor hajnali 5-től vörös riasztást adnak ki az ország nagyrészére. Úgyhogy Kari felajánlotta a kanapéjukat, Jancsi villámgyorsan összeszedte magát, fellöktük az utolsó esti vonatra, és Dublinban aludt. Mert ki tudja, hogy egyáltalán járnak-e majd a vonatok, ha igen mekkora késéssel.. 
Itt volt nagy vihar, a kora hajnali vonattal ment be Marci az egyetemre, ami ugyan jókora késéssel volt, de nem akart lemaradni a laborgyakorlatokról. 
Már szinte Dublin határában volt, mikor kapott emailt, hogy bocsi, törlik az aznapi laborokat. Úgyhogy a 11 órás vonattal jött is haza. Szegény hajnali 5-kor kelt, hogy délután egyre hazaérjen, dolgavégezetlenül.
Közben Kari és Jancsi üzentek, hogy reggelre felfüggesztették az összes busz/villamos közlekedést Dublinban, 11-ig semmi sem jár. 
Jancsi próbálta utolérni a leendő főnökét, akivel 9.30-kor találkozott volna az irodában..hogy fogjon most egy taxit (Eoin 40 percet várt taxira) vagy menjen be 11 után? A főnök közölte, hogy ő sem tud bemenni, de Jancsi menjen be, amikorra tud, és majd vki odaadja a cuccait, (laptop-monitor-belépőkártya). Emlékezetes első nap lett, az biztos. Azóta volt még egyszer, megismerkedett a főnökkel-kollégákkal. 
A helyi iskola csak 10-kor nyitott, Beni nagy örömére. 
Benivel a héten megcsináltuk az egyetemi jelentkezéshez szükséges regisztrációt, (még mindig nem akarom elhinni, hogy mindjárt leérettségizik a legkisebb gyerekünk), színház/dráma/film és a német érdekli a legjobban. 
Hannáéknál már visszaszámolás van, 8 nap múlva megszületik a baba. Minden is készen van az érkezésére, mi 3 hét múlva megyünk. 💝

4 megjegyzés:

Lazac írta...

Kolinak pénteken sikerült a vezetése, így jogsis lesz pár napon belül. Anyám!!! Amikor mi találkoztunk, még kis porbafingók voltak Benivel együtt. :D:D:D:D Én is visszaszámolok ám Mimolet érkezéséig. :):) Jancsinak szívből gratulálok a felnőtt élete megkezdéséhez. ♥ Itt is volt szélvihar, de semmit nem zártak be vagy le miatta, biztosan addigra szelídült. :)

Verus írta...

Azta! Nem semmi Koli, óriási gratula Neki! (Itt sajnos annyira pofátlanul drága a 18 év alattiakra a biztosítás, hogy nálunk esélytelen volt mindig is, hogy full jogsijuk legyen ilyen korán. Nagyon akartuk, hogy mint Alan is anno, még a gimiben megszerezzék, de évi €4000 a minimum biztosítás nekik, plusz az extra, hogy nekünk ugye “öreg” a kocsink és arra meg egyszerűen nem adnak nekik.. gusztustalan amúgy. Arra ösztönzik a kölyköket/szülőket, hogy vegyenek új kocsit a gyerekek segge alá plusz fizessék a kisebb vagyonnyi biztosítást. )
Köszi a kedves szavaidat, mindenképp üzenek, ha megérkezett a kis Mimóka!

Lazac írta...

Már csak 1 nap. :):) Nagyiii ♥♥♥

Verus írta...

Bizony :) 🥰