2022. szeptember 1., csütörtök

Ezek vannak

 A múlt hétvégén úgy alakult, hogy Benit el kellett vinnünk M-ba, ahol kb 6 órát volt, és mivel 50 km-re van itthonról, kitaláltuk, hogy akkor addig a környéken csellengünk, mintsem oda-vissza autózgassunk 200 km-t. 
Az idő fantasztikus volt, (és napok óta remek idő van, de holnap/holnapután jön a szutyok, vagy egy héten át) el is mentünk a Slieve Bloom hegységbe, ott is a Cathole Falls-hoz. Piknikező hely, meg a vízesést úgy szabályozták, hogy egy kis mesterséges medencébe ömlik, ami így nyáron egy igazi pacsáló hely a családoknak. Itt is szárazság van, (munkahelyemen is korlátozták a vizet, estére elzárják) így annyira nem volt látványos a vízesés.





Innen elmentünk bevásárolni a sulihoz egy-két dolgot, majd tovább mentünk a Rock of Dunamase-hez. De a magyar vár-néző időjárás ide is elkísért, mert olyan dögmeleg volt a hegytetőn, plusz a levegő sem mozdult, hogy a tervezett ittlétünket lerövidítettük és inkább visszamentünk a városba jeges kávézni.








Ide hármasba jöttünk, Alan, Marci és én, ui Jancsi, miután befejezte a nyári munkát, egy bringatúrára indult a haverjával, 5 napra a Dingle félszigetre. Szinte végig vadkempingeztek, egy nap aludtak meg fizetős szálláson, egy hostelben, 8-ad magukkal.
Tralee-ig elvonatoztak, majd onnan körbebringázták a félszigetet. Közben megmászták a második legmagasabb hegycsúcsot, a Mount Brandont. 
Első napjukon ronggyá áztak, mert az óceán felől épp jött vmi eső, úgyhogy volt olyan cucca, ami sosem száradt meg.. na, a leghosszabb programon mostam ki azokat.





Aztán szert tettünk egy bőrkanapéra, ingyen, aminek konkrétan semmi baja nincsen, csak újat vett a tulaj.. úgyhogy a nappalit is átrendeztük.



És holnap végre kiderül, hogy sikerült Marci érettségije!! 

2 megjegyzés:

Lazac írta...

Látom Lars uralja az új szerzeményt. :) ♥
Szuper lehetett a bringatúra, Jancsi bevállalós. :) Nem is tudom kitől örökölhette? :D:D
Szorítok, hogy Marcinak sikerüljön!
Megint szép helyeken jártatok, csak úgy. :)

Verus írta...

Köszi Lazac!
Lars meg volt győzödve, hogy ezt ő kapta.
Jancsi nagyon élvezte, persze megszenvedte a hegyi hágókat, de nagyon tetszett neki. Alan nagyon büszke rá!