2022. szeptember 17., szombat

Hetünk

 Valahogy mindig úgy alakul, hogy a szabadságunk előtti héten extrán sok minden van, és az utolsó dolgos napunk estéjén hullafáradtan rogyunk le, hogy naaaa véégreee..

Volt minden is ebben a hétben: ház-inspektor a tanácstól, aki ugyan csak a házat magát nézte, hogy megfelel-e a sztenderdeknek, de nem lennénk mi, ha ne lett volna extra takarítás, rendrakás. (Nem, nem festettünk ki, teljesen.. csak pl egy-két falnál javított Alan)
Alan készíti fel a kocsit is a francia utunkra, sajnos kellett 4 új gumit is vennünk, ez anyagilag nem a legjobbkor jött.
A gyerekek is zsizsegnek, Beninek minden is új most a suliban, az utolsó két éve ez, a Senior Cycle, minden is már az érettségiről szól. Meg persze gőzerővel zajlanak a próbák, októberben bemutatják az Aladdint, ő lesz a dzsinn. Idén 3 előadás lesz, a kettő helyett.
Marcinak mindent is intéznünk kell, illetve segíteni neki. Bankszámla-nyitás, ösztöndíj igénylés.. ezer millió apróság, amiben azt hittük, hogy majd Jancsi segít neki, de nem igazán.
Ő ugyanis lakást keres, mert kitalálta, hogy inkább felköltözik mégis csak, mert a korai kelést nem bírja. 
De ugye a mém-világban nincs hír arról, hogy lakás válság van Dublinban, lehetetlen szobát találni ezer euró alatt.. így a lehetetlenebbnél lehetetlenebb helyekre is elment, megnézni egy-egy szobát, és most végre sikerült egy olyat találnia Dun Laoghaire-ben, ami okés is. 
Akkor költözik fel, míg mi nem leszünk éppen itthon, mák, hogy Karit anno megkértem, hogy jöjjön haza arra az időre és dolgozzon itthonról. 
Na, nem mintha nem hinném, hogy Marci-Beni ne lenne el 8 napig egyedül, de azért Kari csak felnőttebb. 
Merthogy azért előre lefőzünk nekik kajákat, tegnap be is vásároltunk nekik, szóval lassan tényleg foglalkozhatunk magunkkal és elkezdhetnénk pakolászni és készülődni a keddi utazásunkra.
Végül a sok-sok variációból az lett, hogy 2 nap Airbnb Normandia-Bretagne határán, aztán Párizs, 2 éjszaka egy külvárosi hotelben, majd Rouen mellett egy másik Airbnb-s szállás 3 napra.


1 megjegyzés:

Lazac írta...

Hű, már ott is vagytok! ♥♥♥ Biztosan minden rendben lesz otthon is a srácokkal, ti meg érezzétek magatokat nagyon jól! :*