2022. március 5., szombat

Hosszú volt ez a hét

Szerdán Larsie túlesett a műtéten, az első éjszaka volt halál mindannyiunknak, de azóta majdnem visszaálltunk a normálisba.
Persze folyamatosan Larsszal van valaki, a tölcsére miatt el kellett tologatni bútorokat, hogy ne akadjon fent, a kanapéján a párnákat lejjebb tettük, hogy ne kelljen nagyot másznia, a lépcső elé akadályt tettünk, hogy ne akarjon felmenni suttyomban. 
A kertben is folyamatos felügyelettel van, pisil, kakil és harmadnap már hozta a labdáját, amit persze nem dobálunk még neki. 
Sajnos a műtét előtti vérvételnél, kiderült, hogy nem teljesen jók az értékei, így meg kellett ultrahangozni a prosztatáját, amiben cisztákat találtak. A kiherélést követően a prosztata szépen össze fog sorvadni,  jó eséllyel a ciszták is visszahúzódnak/eltűnnek. Úgyhogy kontroll ultrahang egy hónap múlva, a varratait 14.-én szedik ki. 





Közben készülünk a barátaink látogatására, akik 2020-ban jöttek volna, most pótoljuk be.
Ez persze jó ürügy arra, hogy kifessünk, nagy-tavaszi-mindenféle takarítást csináljunk. A lenti rész festését Alan a múlt héten megcsinálta, ezen a héten Larsra fókuszáltunk, így csak apró javítgatásokat csinált Alan, a jövő héten Jancsi elmegy Németországba, így az ő szobája/fürdője lesz a soros, hiszen az a vendégszobánk, ott lesznek elszállásolva a barátaink. 
A héten még a kertet is el tudta Alan kezdeni rendbe tenni a tél után, egész szépen kitavaszodott, Larsie persze segített neki füvet nyírni, ja nem, de láb alatt volt folyton. 
Ma reggel a ragyogó napsütésben lemostuk a teraszt, a kerti székeket, az asztalt, Alan kigazolta a terasz melletti kis járdát, Marci lesúrolta a ház melletti betont.. 







A háború mindannyiunkat elkeserít, hogy ez, itt Európában, a 21. században megtörténhetett.. sokat beszélgetünk a gyerekekkel, hogy a mi kis szaros életünkre ez milyen hatással van, illetve megosztom velük hogy mindeközben az orbáni kommunikáció milyen.. és hogy mekkora ereje van a médiának.. mert elképedve hallgattam a kis Tomi-korú orosz származású kolleganőmet, aki 8 éves kora óta itt él, azért ír állampolgár az egész família, mert menekültként (!) jöhettek ide, ír vőlegénye van, de a mama is meg a bábuska is csak az orosz tévét nézik, teljes mellszélességgel kiállt Putyin mellett, hogy ő csak megmenti a szerencsétleneket ott Ukrajnában..wtf. 



6 megjegyzés:

Lazac írta...

Lars! ♥♥♥♥
Gyógyuljon meg hamar, Bogyó már teljesen a régi. Tudom, más a helyzet egy kölyöknél meg egy felnőtt kutyánál, de Lars is hamar rendbe fog jönni. Jó, hogy így szeretitek és figyeltek rá, ez nagyon fontos. ♥
A barátokkal is biztosan klassz lesz nagyon, érezzétek jól magatokat. ♥
A háborúról...kísértetiesen emlékeztet a jugoszláv értelmetlen vérontásra. Persze ott is területekért ment a harc, mint ahogy itt is. Az emberek megint 2 táborra oszlottak, mint kovid idején. Van aki szerint P. jól tette amit tett, van aki az ukránok pártját áll, soha nem lesz vége ennek a megosztottságnak :( És amíg mindig lesz 2 tábor, addig lesznek ellentétek is, sajnos. Az ember egy békétlen fajta, valakik mindig lesznek, akiknek nem felel meg az ami van...:(

Verus írta...

Köszi a jó kívánságokat Larsie nevében..
Én a pécsi Kodályba jártam, és Bólyban voltunk egy hetet kukoricatörésen 91 szeptemberében.. mi csak hallottuk a robbanásokat meg a fegyverropogást, de az is félelmetes volt.
Igazad van, békétlen fajta az ember, mindig lesznek konfliktusok, csak valahogy voltam annyira naív, hogy nem hittem el, hogy ez egy európai háborúhoz vezethet.., és borzasztóan sajnálom, hogy megint ártatlanok sokasága hal meg, nyomorodik le.

Lazac írta...

Tele vagy meglepetésekkel. :) Pécsre jártál? Mindig azt hittem pesti lány vagy, csak később költöztetek ide V-re, amikor már voltak a gyerekek. :):)

Verus írta...

Jól hitted, pesti lány vagyok, és csak 2003-ban mentünk V-re. De a nyolcadik után a Kodály olasz szakára vettek fel, 3 évet odajártam, a maradékot meg Szentendrén. Pécsen éltem meg a rendszerváltást, a taxis blokádot, az első szerelmet és csalódást.. ott lettem viszont 14 évesen még önállóbb és koravén lol 4-5-6 hetente jártam csak haza bp-re. A barátaim is abból az időből vannak, a szobatársak a koleszból. Hát innen volt a szerelem a környék iránt.

Lazac írta...

De jó, na ezeket eddig nem tudtam, pedig már lassan történelem a mi ismeretségünk is. :) ♥

Verus írta...

😀😘 💝