2019. június 11., kedd

Júniusi mindennapok

Elkezdődött az érettségi Jancsinak, Marcinak meg a Junior Cert.
Kb a felénél tartanak, Jancsi túl van az angol, matek, ír és bioszon, hátra van még a kémia, magyar, német és a DCG (komputer dizájn).  Az angol okés volt, a matek nehezebb volt, mint amire számított, az ír elhanyagolható, (kapott felmentést az nemzeti egyetemektől, ha odamenne, nem nézik az ír eredményét, lévén nem ír gyerek.) a biosz meg jól ment.
Marci lazán fogja fel, igazán mi sem aggódunk emiatt a vizsgák miatt, ez inkább csak formális, konkrétan semmi tétje sincs. A mateknál konkrétan azt mondta, ha nem A-t kap, nagyon dühös lesz, föcinél meg úgy érvelt, hogy a mock-vizsgáknál nem tanult rá semmi extrát és úgy is A-t kapott..
Jancsinak még  július 1.-ig lehetősége van az egyetemi szakokon változtatni, amúgy minden augusztusban fog csak kiderülni. 13.-án (amikor még Stuttgartban leszünk) kapják meg az érettségi eredményét és 15.-én az egyetemi ajánlatokat. Szerencsére online meg fogja tudni nézni az eredményeit, 15.-ére meg már itthon leszünk..
Marci TY-t csinál jövőre, sikerült két munkahelyet is szerezni neki, "work experience" -nek. A college-ban lesz irodai munka az ott dolgozók gyerekeinek, meg a régi általános iskolába mehet majd segíteni péntekenként.
Beni élvezi a nyári szünetét, tanulgatja a szerepét és nagyon várja a kempingezést, na meg a szülinapját. Mi egy akusztikus basszus gitárt vettünk neki, de ő azt hiszi, hogy csak apróságokat fog kapni, mert azt kérte, hogy csináljunk egy szülinapi túrát, amit ő szervez le. 
Már készen vannak a tervek: kísértetjárta helyekre megyünk el, készen vannak a prezentációk is a helyekről, mi-miért érdekes, és kiszámolta, hogy 510 km-es kört csinálunk majd és ez mennyi időbe fog telni. Cuki. :D
Kempingezéssel kapcsolatban: a mai napig vártuk, hogy ne essen eső legalább 24 órája (május vége óta..), hogy felállíthassuk végre a sátrat. Lemértük: 45 perc a felállítás és kb ugyanennyi a lebontás.. Nem is rossz.








Kari június utolsó napján hazaköltözik és júl.8.-a körül indulnak el Eoin-nal a nyári körútjukra: Isztambullal kezdenek, utána München -Hannáékkal- majd Prága, Krakkó, Balcsi-hozzánk, Bp-Alan nagybátyjáékhoz, majd München megint egy hétre, de ekkor mennek ottalvós túrára az osztrák Alpokba. Jó hír, hogy megkapta a fizetés nélküli szabadságot, így mielőtt munkába állna szeptemberben, csak egy emailt kell elküldenie a menedzserének és kész.

Tomi meg hazajön arra az időre idén is, míg mi nyaralunk Larsie-vigyázónak. Vett egy kisebb autót, ezzel olcsóbb lesz a bejárása, (asszem az egy hónapból két hetet fog dolgozni, és 2 hetet meg itthon lesz) tök jó egyterű a kocsi, ezzel könnyebben tud majd Lars-szal túrázni.
A hétvégén voltak a Metallica koncerten, hatalmas élmény volt a fiúknak. Ez a koncert a Slane castle-ban volt megrendezve: a kastély hatalmas kertje van ilyenkor átalakítva, délután 2-től mennek az előzenekarok, kicsit olyan Woodstock-os.. persze a fűben heverészés lehetetlen volt késő déluténra, ui 75000 ember volt a Metallicán.. A srácok vettek sátorjegyet (ez a "kert" másik része volt, így péntektől vasárnapig voltak ott) . Olyan vigyorral jöttek haza, hogy csak na. :D







Benit meg elvittük Karihoz kávézni -illetve ő kakaózott- az Insomniába, majd elvittük az Eddie Rocket-be burgerezni, élvezte nagyon. Imádja, különösen az asztaloknál lévő a jukebox-ot. 






Hannáék jól vannak, hamarosan mennek Franciaországba, Michel-hez, akinél ezer éve még dolgoztak, (kastélya van és ott segítettek) de azóta is jó barátságban vannak, rendszeresen meglátogatják őt. 

Közben nekem is kész lett a szemüvegem, még szokom, de egész jól haladok. :D 

Amúgy az idő továbbra is retek: hideg van, és sokat esik. az eprem még mindig nem érett be, és a kiskert is halódik a hideg és a sok eső miatt.. (tegnap jég is szakadt.. grr) 
De állítólag jobb lesz majd a jövő héttől.. 



1 megjegyzés:

Lazac írta...

Szuper, amikor ennyi mindenről írsz, győzöm a fejem kapkodni :) Jancsi biztosan jól veszi majd az akadályokat, és Marci is kellően laza :D
A sátratok baromi nagy és durván jól néz ki, szerintem nagyon fogjátok élvezni a kempingezés nyújtotta örömöket.
A szemüveged is csodás, tényleg jól áll, olyan diáklányos kinézeted lett tőle :)
Itt már tombol a nyár, a múlt heti 15 fok után térdig érő napsütés van és 33 fok, kicsit durva váltás.:)