2018. június 10., vasárnap

Még mindig nyár

El sem hiszem, hogy micsoda jó idők vannak.. több, mint két hete igazi nyár van: meleg, döglesztő meleg, baromi nagy vihar, esővel és villámmal, majd fullasztó meleg és napos meleg megint..
A múlt hétvége Bank Holiday volt, szombaton vihar utáni párás, meleg volt, de vasárnap ismét ragyogó napsütés lett, úgyhogy annak ellenére, hogy a nyaralásig nem akarunk már nagyokat túrázni, menni, csak elmentünk strandolni.
Közös filmnézéseink vannak a srácokkal, most épp a Vikingeket nézzük. Külön érdekesség, hogy itt forgatták az egész sorozatot és anno Tomi is tervbe vette, hogy elmegy a statiszta válogatásra, de 3 km-es sor volt, azt mondta, hogy annyit nem ér meg neki.
A film nagy része a Wicklow-ban lett felvéve, de a Northumbria-i jeleneteket a nyugati részen forgatták. Rágugliztak a srácok, hogy hol : Nun's Beach.. Szép, menjünk el egyszer.. Így odamentünk múlt vasárnap.

Ballybunion: 
Klasszikus tengerparti kisváros, a helyi nagy strandja miatt nagyon populáris, nyáron tele van turistákkal. A tengerpartot ketté választja egy benyúló szikla, ezen van a régi vár romja. A vártól balra eső strand a Men's Beach, a jobb oldali a Ladies Beach: perszehogy amiatt, mert réges régen amott a férfiak fürdőztek, emitt meg a hölgyek és a gyerekek. 
A Ladies Beachtől indul egy Cliff walk, kb 20-30 perc séta, végig fent a sziklák tetején, és körbe átér a Nun's Beach-re. 
Oda nem lehet lemenni fürdeni, illetve van rá mód, de majd legközelebb felfedezzük, kötelekkel lehet leereszkedni (vagy odaevezni). Legendája is van: a víz vájta barlangok a Nine Daughters Hole nevet kapták. A legenda szerint a városatyák kilenc lánya beleszerelmesedett kilenc vikingbe. Elhatározták, hogy megszöknek velük és az asszonyaik lesznek. Csakhogy a város vezetők elfogták a lányaikat, meg a vikingeket, beledobták a barlangokba, ahol mind megfulladtak.

A Ladies Beach-en töltöttük a napot, a tenger tiszta volt és még másfél méternél is lelátni a tenger aljára, és csak este, mikor enyhült, akkor mentünk fel a sziklákhoz sétálni.


















1 megjegyzés:

Lazac írta...

Jujj, ez de egy csodálatosan gyönyörű hely!!! ♥♥