2012. március 27., kedd

saga novel

Határozott tavasz van. Hétvégén 19 fok, ma 20-at is mértünk, vasárnap kint ettünk a kertben. 
Bár állítólag elromlik az idő a jövő hétre (akkor kezdődik a 2 hetes tavaszi szünet..), de ezen nem lovagolunk, CARPE DIEM. :))))) Élvezzük, hogy most szuper idők vannak és kész.


Igaz, betegeink száma sajnos gyarapodott: Hannus nem lett jobban, és bár nagyon nem akaródzott neki elmennie az orvoshoz, muszáj volt. Ugyanis közel 41 fokos lázat is produkált, és hiába felnőtt, nagyon neki volt keseredve, mikor priznicbe tekertük.. AB-t kap, igaz, semmi komolyat nem találtak, de egy hetes lázas állapot már okot adott rá.
Jancsit meg ma már lázasan hoztuk haza a suliból, belenéztem a torkába: tele tüszővel... szóval irány az orvos. És hamár mentünk, visszavittem Benit is kontrollra. Az egy hónappal ezelőtti betegsége után megbeszéltük a doktornővel, hogy valamikor megnézné újra a nyaki nyirokcsomóit.. slőn.
Nem lettek kisebbek, így jövő héten vérvétel... Aztán csak hogy nem legyen egyszerű az Élet ennyi kiskölyökkel, valami szálka vagy mi begennyesedett a kis tenyerében.. azt most felnyitotta, 24 órás kötést tett rá, és ha a vörösség nem múlik el a cucc körül, akkor vmi AB neki is bejátszik..
A vérvétel miatt adott a doktornő egy lidokainos krémet, meg 2 nagyobb méretű ragtapaszt, hogy mielőtt megyünk, egy órával előtte kenjem be mind2 könyökhajlatát, és fedjem le.. mire odaérünk elérzésteleníti a krém a bőrét, és nem lesz olyan fájdalmas a szuri.

Tomi közben bankszámlát nyitott, hogy arra tudják majd utalni a fizetését.. (nem mondom, hogy nem furcsa, mert az..) és befizettük a júniusi, egy hetes, osztrák csereüdülésére a pénzt is. Persze nem akarok előre aggodalmaskodni, mert majd úgyis fogok folyamatosan, mert végülis ez lesz az első olyan kirándulása, hogy 2000 km-re van, egyedül és tök idegen helyen.

Utánatelefonáltam, hogy hogyan tudjuk Marci lejáró útlevelét meghosszabbítani, a konzulátuson nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Nem tűnik nagyon bonyinak, csak mennünk kell mindhármunknak.

Nagy terveim vannak amúgy a közelgő 10 napos szabimra.. neeem, nem takarítás meg ilyenek, hanem valami igazán aktívkodás, mert hiányzik a mehetnék.. Pl. jó lenne a Devilsbit-re felmászni, vagy már tavaly kinéztünk pár túra útvonalat a közelben... bízom benne, hogy nem jön közbe semmi, mindenki meggyógyul, és minden kerek lesz.


2 megjegyzés:

Vizicsibe írta...

Kívánok, hogy legyen szép időtök a szabid alatt is, továbbá, hogy mindenki legyen egészséges. :)

verbena írta...

Köszi-köszi. :)