2017. október 12., csütörtök

Szicíliából Korfu

Január óta készülünk az ezüst lakodalmunkra, kitaláltuk, hogy egy szicíliai körutazást csinálunk. 
Repjegyek megvéve már január óta, a booking.com-on folyamatosan kerestük a jobbnál-jobb szállásokat, és tulajdonképpen nyár végére már majdnem minden le volt zsírozva. Kocsibérlés, hol akarunk enni, melyik tengerpart a legjobb..stbstb..
Csakhogy jött a ryanair a járattörléseivel, meg a bizonytalan ködösítésekkel.. és ugyan a mi járatunk nem volt a listán, mindennapos volt, hogy az independent lehozott olyan sztorikat, hogy x-nek a hazafelé útját törölték, holott az sem volt a listán.. vagy z-nek 5 órával a gép indulása előtt küldetk sms-t, hogy bocsi.. és az a járat sem volt a listán..
A kezdeti kétségbeesést a józan gondolkodás váltotta fel: keressünk másik társaságot Szicíliába.. nincs másik..akkor mondjunk mindent vissza (ekkor még épp minden szállást és a kocsibérlést is vissza tudtuk ingyen mondani) és keressünk másik úticélt... az egyedüli veszteség az extra jegy ára, vagy a már kifizetett szicíliai jegy ára.
Így lett Korfu.
Sosem jártam még Görögországban, Alan igen, de Korfun még ő sem. Gerald Durell miatt meg mindenképpen el akartunk egyszer legalább menni oda..
Úgyhogy jövő hét kedd, kora hajnal, indul a kaland: egy hét gyerekek nélkül (sosem voltunk nélkülük ilyen sokáig sehol), lazulás és pihenés.



Nincsenek megjegyzések: