2015. június 24., szerda

mindjárt...

.. vége a sulinak például. Még 3 nap, bár már az összes értékelést megkaptuk. Itt ugye nincs évzáró, sem látványosan kiadott bizonyítványok. Az évvégi értékelést postán küldik ki, a szülőre bízzák, hogy mit és hogyan tálal abból a gyereknek. És mivel iskolaidőben kapják kézhez a szülők, van lehetőség személyes találkozóra a tanárral. Ja, persze, ez a "kis" iskola. Marci és Beni ismért fejlődtek, bár Beni még kicsit kajla, talán negyedikben még jobban fog tudni fókuszálni. A matek és az angol kompetencia 7-es lett, a 10-ből, ebben is fejlődést mutatott a tavalyihoz képest. A "handwriting" a kritikus, hát mit mondjak.. csúnyán ír.
A gimi már május végén véget ért, ott is postán küldik ki az évvégi tesztek eredményét és ott csak jövő tanévben van lehetőség a tanerőkkel beszélgetni. Bár hozzá kell tenni, hogy a gimis évvégi "report" az szigorúan az évvégi tesztek eredményét közli, nincs benne magatartás meg órai szorgalmi és az sem látszik, hogy, ki a tanár kedvence vagy kit nem kedvel a tanár. Egy-egy komment van még a szaktanároktól, és egy összegzés az igazgató helyettestől, amit a gyereknek címez.
Karié extra jó lett, sokat tanult is rá, ha ez az érettségi eredményei lennének, akkor 560 pontot kapna, a 600-ból..
Jancsinak a business és az ír lett C , a többi A és B. Tök jó, elégedettek vagyunk vele és ő is magával. :D
A két egyetemista gyerekünk is mindenből átment, nyugodtan várhatják a szeptembert.

.... szülinapozunk megint. Beni lett ma 9 éves. 
Komolyan, durva, hogy ahogy kezdünk öregedni, úgy rohannak el az évek... Pl most született... vagy most volt Karácsony, és már eltelt fél év a 2015-ből...
Komoly listát készített megint, a torta kérése is spéci.. Egy: teknőstorta, amit 2 éve kapott, pont olyat.. Kettő: epertortát, de sárgát, mert a rózsaszín lányos és különbenis a sárga a kedvenc színe.
Kért könyvet, Lego-t ofkorsz, meg Minifigurát, meg Lego-t és Lego-t.. ami között legyen StarWars set is.. Na.

.... megyünk nyaralni. Tök jó. :D Kérünk jó időt, esőmentesen, ha lehet.






Nincsenek megjegyzések: