Tegnap Gy-ék beugrottak hozzánk, és valahogy szóba került ez a süti.
Elmondták, h milyen egyszerű és nagyszerű süti, és h mi az elkészítési módja. Nos: olcsó, egyszerű, gyors és finom.
Ma gyorsan elkészítettem Marci névnapjára, és mielőtt lefotózható lett, el is fogyott, így egy netes fotót csatolok.
Mellette kiokosodtam, hogy ez a tradicionális angol konyha desszertje, de ez a konyha egyáltalán nem áll hozzám közel, így ezért sem találkoztam eddig ezzel... szóval:

A tojássárgájából, tejből, a vanrúdból kikapart vaníliából és a cukor egy részéből (ízlés szerint) egy lágyabb-hígabb vaníliakrémet főztem.
A tűzálló edényt kivajaztam, a toastkenyereket megvajaztam, félbevágtam és a vajas felükkel felfelé letettem az edénybe, majd jól megszórtam barna cukorral (ide jöhet a mazsola is), aztán ismét egy réteg megvajazott kenyér-cukor-mazsola jön, addig míg el nem fogy a kenyér/ meg nem telik az edény.
Eztán nyakon öntöttem a vaníliakrémmel, és mehet is a sütőbe (180 fokra).Kb. 25-30 perc a sütési ideje. (a cukor jól megkaramellizálódjon a tetején.)
Gy-ék előzetes tájékoztatását követve, ellenálltunk a még melegen való megkóstolásnak (pedig nehéz volt, mert csuda finom az illata). Mint írtam, pikk-pakk eltűnt..
Köszönjük a receptet. :))
Elmondták, h milyen egyszerű és nagyszerű süti, és h mi az elkészítési módja. Nos: olcsó, egyszerű, gyors és finom.
Ma gyorsan elkészítettem Marci névnapjára, és mielőtt lefotózható lett, el is fogyott, így egy netes fotót csatolok.
Mellette kiokosodtam, hogy ez a tradicionális angol konyha desszertje, de ez a konyha egyáltalán nem áll hozzám közel, így ezért sem találkoztam eddig ezzel... szóval:

Hozzávalók:
1 zacskó (fél kiló) toast kenyér
vaj
2 tojássárgája
1,5 l tej
25-30 deka barna cukor
fél vaníliarúd
(mazsola -mi 7/8-ad arányban nem szeretjük, így kimaradt)
Elkészítés: 1 zacskó (fél kiló) toast kenyér
vaj
2 tojássárgája
1,5 l tej
25-30 deka barna cukor
fél vaníliarúd
(mazsola -mi 7/8-ad arányban nem szeretjük, így kimaradt)
A tojássárgájából, tejből, a vanrúdból kikapart vaníliából és a cukor egy részéből (ízlés szerint) egy lágyabb-hígabb vaníliakrémet főztem.
A tűzálló edényt kivajaztam, a toastkenyereket megvajaztam, félbevágtam és a vajas felükkel felfelé letettem az edénybe, majd jól megszórtam barna cukorral (ide jöhet a mazsola is), aztán ismét egy réteg megvajazott kenyér-cukor-mazsola jön, addig míg el nem fogy a kenyér/ meg nem telik az edény.
Eztán nyakon öntöttem a vaníliakrémmel, és mehet is a sütőbe (180 fokra).Kb. 25-30 perc a sütési ideje. (a cukor jól megkaramellizálódjon a tetején.)
Gy-ék előzetes tájékoztatását követve, ellenálltunk a még melegen való megkóstolásnak (pedig nehéz volt, mert csuda finom az illata). Mint írtam, pikk-pakk eltűnt..
Köszönjük a receptet. :))
1 megjegyzés:
Boldog névnapot Marcinak! :)
Megjegyzés küldése