2024. július 11., csütörtök

Végre..

 El sem hiszem, de csak eljött ez a nap is :)) 
Ma délutántól szabin vagyok akkor, aug 12.-éig. 
Pakolunk szépen, ma a tetőbox is felkerült a kocsira, holnap telepakoljuk szépen. Beninek megvettük szeptemberre a repjegyet, Lufthansaval fog jönni, azzal ui 23 kilós lehet a feladott bőrönd, annyi kell is, mégiscsak 2 hónapig nem lesz itthon. Ma átjönnek a barátai, elköszönni tőle. 
Tomi végül tegnap este hazajött meccset nézni, és így ma még tudunk este rendesen dumálni, mert holnap este szeretnénk korán lefeküdni, szombaton hajnali 4 körül kell indulnunk. 
Ha jól gondolom, akkor még aznap lesz rajtam hosszú gatya meg pulcsi (ma reggel 10 fok volt, csak mondom.. ) aztán szeretném egy jó 3 hétre elfelejteni a fázást. :)))



2024. július 6., szombat

Mindennapok

 Július lett. Itt továbbra sincs nyár, a munkahelyemen fűtenek, mi egyszer kandallóztunk, de inkább extra pulcsival,  pléddel oldjuk meg, úgy azért lényegesen olcsóbb. Alan pl még mindig hordja a vastag téli sapkáját. 
Augusztusban jönnek Alan unokatesójáék, nem is tudom, hogy mit javasoljak, mit hozzanak..aztán ki tudja.
Akárhogy is,  a rossz idő igenis sokkal nyomibbá teszi az embert, kedvtelenné válik és jobban rá kell fókuszálni a pozitív dolgokra:

A legfontosabb, hogy Beni megszabadult attól a kinövéstől: 4 felszívódó varrata van, a sebe szép, és csak tényleg minimális területen borotválták le a haját. 
Aztán Marci a jó vizsgaeredményei után újabb jó hírt kapott: megkapta a gyógyszerkémia szakot, amit elsőnek jelölt meg. (És a barátnője is, ő meg neurobiológia szakot kapta meg. Jancsi barátnője, Kaci pedig sikeresen lediplomázott, majd kapott egy ösztöndíjat az egyetemtől a mesterképzésére.)
Jancsi is európai nyaralást szervez, de ők vonatozni fognak Kacivel, így végre Kaci is eljut Magyarországra, lesznek Bp-en, Balatonon és még egy ByeAlex koncertre is elviszi Jancsi. :)) 
Mimike egyre nagyobb és aktívabb, már csak egy bő hét, és megint látjuk. Már van 2 foga, eszik mindenféle jókat, a szülei vegán/vegasága ellenére kapott már lazacot és tojást is. Összevásároltunk már megint mindent is neki, de szerintem mikor visszafelé jövünk és megyünk megint hozzájuk, akkor sem megyünk hozzá üres kézzel. 
Depláne, hogy effektíve Magyarországon lesz a bázisunk. (Vas megyében találtam egy helyes szállást, onnan fogunk Ausztriába átmenni, plusz talán így egy Balatonozást is könnyebben bele tudunk sajtolni, Beni örömére.)
Szóval hajrá jó dolgok, egy hét múlva ilyenkor már hajókázunk az ír tengeren, a gatyarohasztó meleg felé :) 

2024. július 4., csütörtök

Beni 18. szülinapja és ami még utána jött..

Miután hazajöttek a srácok - Kari is eljött majdnem egy hétre, és itt dolgozott otthonról, Eoin ui két hetes kiképző táborban van, tartalékos katona lett és ez az első program, Kari meg nem akart otthon lenni egyedül- szóval hazajöttek Nizzából és a hétvégén megünnepeltük Benit. 
Most, hogy tennék ide fotót, konkrétan nincs vállalható kép a családról, hol pofát vág épp vki, vagy “bealudt” vagy nincs is a képen.. pedig eskü, hogy megünnepeltük. :)) 
Laktózmentes tortát kapott, a munkahelyemen vettem egy literes kamu-tejszínt, aminek a feléből mogyoróvajas, csokis mousse tortát csináltam, a másik feléből meg erdei gyümölcsös jégykrémet -csak neki. 
(Vicces volt újra növényi tejszínnel dolgozni.. magyarországi csóró éltünkben csakis hulala “tejszín”t tudtunk megengedni magunknak, akkor ugye az volt az olcsó vs igazi tejszín. Ja meg a margarint. Meg a műsajtot.. Most meg kb 3szor drágább a tejszínnél ugyanaz a cucc, mert ugye vegán, meg laktózmentes ja meg a karbonlábnyom… és mióta itt élünk szinte csak vajat és igazi tejszínt használok.)
Úgyhogy mivel mindannyian itthon voltunk, megint ment a Catan ezerrel, cuki Kari hazacipeli minden egyes alkalommal a két doboznyi társast, meg az EB meccsek.
Szupi hétvégénk volt, Tomival már csak az elutazásunk előtti estén fogunk csak találkozni. Kari meg tegnap este ment haza, vele meg már csak augusztusban. 

Ma meg kórházba megyünk Benivel, leveszik a hajas fejbőrén lévő zsírmirigyszerűséget. 3 éve volt várólistán, 1 hónapja kaptunk egy levelet, hogy akkor átirányítanak egy magánkórházba, ha az jó nekünk, a HSE költségén.. persze, hogy jó, csak legyen már túl a gyerek ezen a sz*ron, pláne a nyaralás előtt.
2 héten belül kaptunk is időpontot.